kerk in de kroeg 2

We komen net uit de kroeg… of was het nu een kerk? We dronken een lekker bier en wijntje en zaten heerlijk in het zonnetje en lieten het maar gebeuren. Bij Markt 7 werd vanmiddag voor de tweede keer een Kerk in de Kroeg georganiseerd door Grand Café de liefde.

We komen net uit de kroeg… of was het nu een kerk?

We dronken een lekker bier en wijntje en zaten heerlijk in het zonnetje en lieten het maar gebeuren.

Bij Markt 7 werd vanmiddag voor de tweede keer een Kerk in de Kroeg georganiseerd door Grand Café de liefde.

Deze keer met spreker Durk Muurling. Het thema: goeie genade!

Dat was een uitdaging, want ‘genade’ is een behoorlijk theologisch thema, terwijl het team van café de liefde graag met twee benen in het uitgaansleven blijft staan om vandaar uit een boodschap met inhoud mee te geven, informeel, vooral niet te hoogdravend.  

 

De bedoeling van het concept ‘Kerk in de Kroeg’: op zondagmiddag naar de kroeg voor een rust moment, gezellig met vrienden … maar ook voor een goed verhaal!

Grand Café de Liefde Harderwijk wil er een traditie van maken. Het concept bleek ook vandaag weer goed bezocht. Met weliswaar behoorlijk wat vlotte kerkgangers, maar ook bezoekers die niet of nauwelijks een kerk van binnen zien, maar wel geloven en voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Daar ook tijd voor vrijmaken en gelijkgestemden voor opzoeken.

 

Vriendschap vieren en aanschuiven

In de kroeg ontstaan vaak goede gesprekken en worden echte vriendschappen gesmeed en gevierd. Daar kan iedereen iets mee, gelovig of niet. De drijfveer van Grand Café de Liefde: oog en respect voor iedereen, elkaar liefhebben, niet oordelen. Een plek van aandacht.

Grand Café de Liefde staat voor goede gesprekken en echte ontmoetingen. Op verschillende horecalocaties in Harderwijk organiseren zij deze maand al 5 jaar ‘On Tours’ waarbij iedereen kan aanschuiven en onder het genot van een goed glas bier, wijn of fris gesprekken kan voeren van mens tot mens en van hart tot hart. Eerder organiseerde Grand Café de Liefde een kampvuuravond, een politiek café, een cocktailworkshop en een goedbezochte avond in CinemaxX over de Vijf Talen van Liefde. Daar vindt ook het volgende event plaats. Op 14 mei a.s. in samenwerking met Fonteinwerk een filmavond met The Shack voor € 5 met drankje en popcorn. Vol=vol, dus van te voren opgeven.

 

foto's: dank aan Frea Kroese van Freative fotografie

31 Maart 2019

Eerder nieuws uit cafe de liefde