Openingstijden

Openingstijden Café de Liefde (i.v.m. corona maatregelen vanaf zondag 28 november)
op zaterdag en zondag van twee tot vijf

i.v.m. de corona maatregelen zijn we vooralsnog op donderdagen en vrijdagen gesloten.  Voor de zaterdagen kan je pinchos bestellen; je kunt ze kosteloos afhalen; voor een kleine vergoeding brengen we ze bij je thuis.  klik hier voor reserveren     Onze normale openingstijden zijn:  donderdag van vijf tot twaalf vrijdag van vijf tot één zaterdag* van vijf tot één zondag van vijf tot twaalf   *op zaterdagen kan je pinchos eten of meenemen/laten bezorgen, mits uiterlijk vrijdag gereserveerd/besteld)      

28 November 2021 Lees meer

Dagbesteding

Café de Liefde zoekt gastvrije mensen die om welke reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben - die met liefde en plezier in onze horecazaak in Harderwijk willen helpen.

Harderwijker Joop Huisman wil belangenloos starten met dagbesteding in Café de Liefde. Van maandag tot vrijdag is het de bedoeling dat het café overdag wordt gerund door medewerkers vanuit dagbesteding. Ze worden aangestuurd door een begeleider met ervaring in zowel horeca als zorg vanuit Doeg zorg- en dienstverlening. Stapje voor stapje, ieder op zijn eigen niveau.  Taken opnemen en uitserveren van bestellingen | lekkere koffie maken | eenvoudige gerechtjes maken in de keuken | bedienen van de kassa | ijs scheppen | afwassen in de spoelkeuken | opruimen en schoonmaken | helpen met voorraadbeheer | zorgen dat onze gasten het naar hun zin hebben Kom je ons helpen? -Ben|Ken jij iemand met een zorgindicatie die op zoek is naar een dagbesteding?   -Zoek je een werkplek waar je uitstekend wordt begeleid? -Wil je graag nieuwe dingen leren? Kom dan eens bij ons kijken. Café de Liefde zoekt speciale mensen met liefde voor de horeca. Vrijdag 29 oktober staan de deuren van 12 tot 16 uur voor je open en kan Christine je tijdens een lekkere kop koffie of thee alles vertellen! Je kunt voor die tijd ook al contact opnemen met Joop Huisman, telefoon 06 10 947561 | j.huisman@doegbv.nl of laat een berichtje achter op onze website.           

21 Oktober 2021 Lees meer

vacature

28 September 2021 Lees meer

Terugblik op de opening

WAUW WAT EEN OPENING!
We kijken terug op paar erg mooie dagen.Genieten jullie mee?

Café de Liefde aan de de Bruggestraat 5 is een feit! We kijken terug op paar erg mooie dagen. Dan bedoelen we niet alleen het zonnetje, maar vooral de warme en liefdevolle reacties die we tijdens alle openingsactiviteiten mochten ontvangen. Inmiddels zijn we al twee weken open en zien we die liefde ook terug in het aantal reserveringen. Al 4 avonden uitverkocht!!! Hoog tijd om in alle drukte nog weer even terug te blikken op die fantastische openingsdagen. Genieten jullie mee?

16 September 2021 Lees meer

liefdesarrangement

Speciaal voor alle verliefde mensen!

In ons café de liefde kan natuurlijk een liefdesarrangement niet ontbreken! We ontvangen jullie met een glaasje bubbels zodat jullie op de liefde kunnen proosten. Daarna kiezen jullie allebei 5 pincho's Als dessert natuurlijk samen van één ijsje eten En afsluitend een Café de Liefde koffie naar keuze! Reserveer onze mooiste tafel voor twee bij de haard voor 26,50 pp via reserveren@cafedeliefdeharderwijk.nl  

26 Augustus 2021 Lees meer

Café de Liefde Exclusief!

café helemaal voor jezelf, haardje, drankjes, hapjes zoals jij het wilt, versierd, gepersonaliseerde TV, je eigen playlist... alles kan in Café de Liefde!

Iets te vieren? Reserveer café de liefde exclusief en wij zorgen voor een onvergetelijke middag en/of avond! Volledig maatwerk mogelijk. Mail ons via reserveren@cafedeliefdeharderwijk.nl.  

13 Juli 2021 Lees meer

Openingsactie!

Reserveer alvast een avondje pinchos

Pinchos eten kan nog nergens in Harderwijk! Om er kennis mee te maken én om onze opening te vieren hebben wij een leuke aanbieding voor september: Reserveer nu alvast een plekje voor donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag.    September openingsaanbieding: 5 pinchos naar keuze voor een tientje en wij zorgen ook nog voor een glas bubbels!   Reserveren kan via reserveren@cafedeliefdeharderwijk.nl  

13 Juli 2021 Lees meer

aankoop Bruggestraat 5

Café de Liefde heeft eindelijk een eigen pand: Bruggestraat 5 in Harderwijk

In de laatste week december 2020 zijn we gestart met het slopen en de verbouwing. We houden je op de hoogte via onze sociale media. Leuk als je ons volgt! Vanaf september 2021 openen we de deuren! 

17 Februari 2021 Lees meer

eindelijk een pand!

Initiatiefnemer Van Garderen heeft het eindelijk voor elkaar; Café de Liefde krijgt zijn plek op Bruggestraat 5
Sinds het niet doorgaan van het Paviljoen Harderwijk op de hoek van de Havendam en Strandboulevard-Oost is het team van Café de Liefde op zoek naar een ander pand. Na zeven jaar On Tour, start er met de koop van Bruggestraat 5 voor Café de Liefde een nieuwe fase.

Gisteren vond de notariële overdracht plaats van Bruggestraat 5. Vanaf nu is Teun van Garderen, initiatiefnemer van Café de Liefde, eigenaar van het pand links van restaurant La Gallura en rechts van bar Nicky’s inn. Wat precies het café concept wordt houdt Van Garderen nog even geheim “we zijn de puntjes nog op de i aan het zetten”. Hij belooft hier in het nieuwe jaar snel op terug te komen. Van Garderen die sinds een paar jaar zelfstandig ondernemer is, is vol enthousiasme gestart met de sloop. Hij weet al precies hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien. “Dat wordt super gaaf en ik heb er zo’n zin in. Ik ben erg blij dat ik dit kan realiseren!”.  “We zorgen ervoor dat het pand in ieder geval gaat opvallen”. En dan heeft Van Garderen het niet zozeer over het pand zelf, hoewel dat een veel modernere en sfeervollere uitstraling gaat krijgen; maar vooral over de onderneming zelf: een fijn café met een hele lage drempel. Een club die verbinden als lijfspreuk heeft. Een aanwinst voor Harderwijk, maar ook voor de Kroeghoek. Café de Liefde haakt graag aan en zoekt ook hierin graag verbinding.  

29 December 2020 Lees meer

COVID-19

Vanwege Corona zijn alle events die op het programma stonden uitgesteld.

We proberen dit jaar nog wel een event in de openlucht te organiseren. Zodra daarover meer bekend is berichten we je via website, sociale media en nieuwsbrief. Blijf gezond en zorg voor elkaar!

10 Oktober 2020 Lees meer

gospelkoor

Als cadeau aan Harderwijk organiseerde Grand Café de Liefde tijdens de donkere dagen voor kerst met veel dank aan Stichting Columbus een gratis openlucht mini blackgospelconcert met Chain & friends.

21 December 2019 Lees meer

bierproeverij

super gezellige bierproeverij gehad met dank aan het Brouwhuys.

Heerlijk traditioneel gebrouwen Harderwijks poortenbier geproefd in het gezellige en sfeervolle horecapaviljoen van Harderwijk on Ice. 

11 December 2019 Lees meer

zondag met café de liefde

met liefde iets voor een ander betekenen

Bijzondere, sfeervolle, gezellige, rijke 'zondag met café de liefde' gehad met Rikko Voorberg in Cafe De Belofte. Iedereen kan op zijn eigen manier vanuit Liefde iets voor een ander betekenen! Cafe De Belofte bedankt voor de gastvrijheid! Dank voor de foto's Freative Fotografie

11 November 2019 Lees meer

kerk in de kroeg 2

We komen net uit de kroeg… of was het nu een kerk?

We dronken een lekker bier en wijntje en zaten heerlijk in het zonnetje en lieten het maar gebeuren.

Bij Markt 7 werd vanmiddag voor de tweede keer een Kerk in de Kroeg georganiseerd door Grand Café de liefde.

We komen net uit de kroeg… of was het nu een kerk? We dronken een lekker bier en wijntje en zaten heerlijk in het zonnetje en lieten het maar gebeuren. Bij Markt 7 werd vanmiddag voor de tweede keer een Kerk in de Kroeg georganiseerd door Grand Café de liefde. Deze keer met spreker Durk Muurling. Het thema: goeie genade! Dat was een uitdaging, want ‘genade’ is een behoorlijk theologisch thema, terwijl het team van café de liefde graag met twee benen in het uitgaansleven blijft staan om vandaar uit een boodschap met inhoud mee te geven, informeel, vooral niet te hoogdravend.     De bedoeling van het concept ‘Kerk in de Kroeg’: op zondagmiddag naar de kroeg voor een rust moment, gezellig met vrienden … maar ook voor een goed verhaal! Grand Café de Liefde Harderwijk wil er een traditie van maken. Het concept bleek ook vandaag weer goed bezocht. Met weliswaar behoorlijk wat vlotte kerkgangers, maar ook bezoekers die niet of nauwelijks een kerk van binnen zien, maar wel geloven en voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Daar ook tijd voor vrijmaken en gelijkgestemden voor opzoeken.   Vriendschap vieren en aanschuiven In de kroeg ontstaan vaak goede gesprekken en worden echte vriendschappen gesmeed en gevierd. Daar kan iedereen iets mee, gelovig of niet. De drijfveer van Grand Café de Liefde: oog en respect voor iedereen, elkaar liefhebben, niet oordelen. Een plek van aandacht. Grand Café de Liefde staat voor goede gesprekken en echte ontmoetingen. Op verschillende horecalocaties in Harderwijk organiseren zij deze maand al 5 jaar ‘On Tours’ waarbij iedereen kan aanschuiven en onder het genot van een goed glas bier, wijn of fris gesprekken kan voeren van mens tot mens en van hart tot hart. Eerder organiseerde Grand Café de Liefde een kampvuuravond, een politiek café, een cocktailworkshop en een goedbezochte avond in CinemaxX over de Vijf Talen van Liefde. Daar vindt ook het volgende event plaats. Op 14 mei a.s. in samenwerking met Fonteinwerk een filmavond met The Shack voor € 5 met drankje en popcorn. Vol=vol, dus van te voren opgeven.   foto's: dank aan Frea Kroese van Freative fotografie

31 Maart 2019 Lees meer

Valentijnsdag

Diverse restaurant eigenaren vonden het super dat we er weer waren
‘Leuk! Jullie zijn er weer. Welkom!‘

Net als voorgaande jaren struinde het 'charmeur-team' van Café de Liefde weer in rode pakken de Harderwijkse restaurants af op zoek naar de meest rood geklede dame of heer. Leuk te zien dat deze gewoonte al wat gaat leven. De winaar, of winares in de meeste gevallen (sorry heren, dat komt door ons team)  werd op geheel originele wijze verrast met een prachtige Valentijns roos.  Zet je 'm alvast in je agenda voor volgend jaar?

14 Februari 2019 Lees meer

wijziging programma

Ons evenement champagne proeven bij Monopole is vanwege de collegetour van JCI verplaatst naar het voorjaar 2019.
Voor de kerst staat er nog een cocktailworkshop op het programma. Heel binnenkort meer informatie. Let op; deze workshop vindt op een andere locatie plaats.

Ons evenement champagne proeven bij Monopole is vanwege de collegetour van JCI verplaatst naar het voorjaar. Voor de kerst staat er nog een cocktailworkshop op het programma. Heel binnenkort meer informatie. Let op; deze workshop vindt op een andere locatie plaats.   Voor onze events geldt: altijd aanmelden, zodat we bij wijziging van een programma iedereen kunnen informeren.  

16 November 2018 Lees meer

Suzanne liep de NY-marathon

No joke! Suzanne heeft op 4 november 2018 de Marathon van New York gelopen voor Grand Café de Liefde!

"Lopen voor De Liefde is prachtig, maar het is ook wel even écht afzien: ik was helemaal geen lange afstandloper, dus ik moest keihard trainen". Daarom kon ze ook best wat support gebruiken!

Bekijk het promotiefilmpje Met mijn idiote idee om de Marathon van New York te lopen wilde ik aandacht vragen en geld ophalen voor Café De Liefde. Een geweldige kroeg waar je als mens rijker van wordt. We zijn nu al actief met On Tours in Harderwijk en ooit gaan we open op onze eigen locatie. Daar wil ik me persoonlijk voor inzetten. De inrichting van het pand kost veel geld en we hebben ook startkapitaal nodig. Alle sponsoren via deze weg, enorm bedankt.   

04 November 2018 Lees meer

vol trots presenteren wij het nieuwste ontwerp

Vol trots presenteren wij je het nieuwste ontwerp van het pand dat Grand Café de Liefde aan de boulevard in Harderwijk gaat exploiteren.
Hieronder lees je het persbericht dat de initiatiefnemers van het Paviljoen vanavond na de gevoerde gesprekken met wethouder, raad en omwonenden versturen naar de media.
We kunnen bijna niet wachten om daar straks met je het glas te heffen!

PERSBERICHT   Paviljoen Harderwijk en Grand Café de Liefde willen verrijking voor de buurt   Initiatiefnemers zoeken contact met omwonenden   Gert Breman en Wouter Timmers, initiatiefnemers van het beoogde Paviljoen Harderwijk op de hoek van de Havendam en Strandboulevard-Oost, hebben opnieuw contact gezocht met de omwonenden, van wie sommigen bezwaar maken tegen de bouw. Maandag hebben zij na presentatie van het aangepaste ontwerp van het pand aan de wethouder en de projectleider van Waterfront, hun plannen toegelicht aan de fractieleden in de raad en daarna gingen zij opnieuw de verbinding aan met de buurtbewoners. Het plan voor het paviljoen, en uiteindelijk voor Grand Café de Liefde, werd vorig jaar uit vier ontwerpen gekozen door VOF Waterfront en voldoet aan de bepalingen van het bestemmingsplan, aldus Breman en Timmers.   In de vergadering van de Commissie Ruimte van donderdag 28 juni uitten enkele omwonenden van de Havendam hun zorgen over de voorgenomen bouw van het Paviljoen Harderwijk. Dat deden zij daarna ook in de media. Breman en Timmers leggen echter graag uit waarom hun winnende ontwerp en de achterliggende ideeën een verrijking zijn voor de buurt.   “Het paviljoen wordt echt onderscheidend, conform het beeldkwaliteitplan” zegt Wouter Timmers. “Het is een kleinschalig open gebouw met veel glas en hout; met zijn frisse uitstraling geeft het de locatie beslist aanzien. Een fraaie aanwinst voor de Harderwijkse skyline. De buurtbewoners laten de plek het liefst open en dat begrijp ik helemaal, maar dat is geen reële optie. Dit markante gebouw voegt naar onze mening veel kwaliteit toe aan deze plek.”   “Daar komt bij dat het pand een mooie functie krijgt in de buurt”, vult Gert Breman aan. “De exploitatie komt in handen van Grand Café de Liefde, een bijzonder sympathieke onderneming. Zie het maar als een fijn café met een hele lage drempel. Een club die verbinden als lijfspreuk heeft. Een aanwinst voor Harderwijk, maar zeker ook voor de buurt.”   Timmers en Breman zeggen zich geen zorgen te maken over de vergunningprocedure, want het beoogde pand valt helemaal binnen de bepalingen van het bestemmingsplan. Toch willen zij graag het gesprek aangaan met de bezorgde buurtbewoners. “Het zou mooi zijn als we de bezwaren en de ongerustheid kunnen wegnemen. Hoe leuk is het om te werken aan een project waarover uiteindelijk iedereen positief is?”

09 Juli 2018 Lees meer

Vervoer uit-en-thuis

Een aanbieding voor álle mensen die in zorgcentra van Harderwijk wonen, die niét afhankelijk zijn van een rolstoel en dus in een ‘gewone‘ personenauto vervoerd kunnen worden...

Volgend weekend zijn de AALTJESDAGEN! Op zondag 10 juni is er (vanaf 16.00 uur) heerlijke Jazz muziek op het terras van Markt 7 in het Hortuspark. Het kersverse Marius van Dokkum museum (in de historische snijkamer van de Gelderse Academie) is dan ook nog open tot 17.00 uur. Grand Café de Liefde verzorgt die middag graag KOSTELOOS UW VERVOER UIT-EN-THUIS zodat u desgewenst beide kunt bezoeken. Wilt u gebruik maken van dit aanbod meld dit dan via: Suzanne van Harten app/nulzes 0615602961 email suzanne@cafedeliefdeharderwijk.nl

10 Juni 2018 Lees meer

Ontdek je liefdestaal

De bioscoop zaal bij Kok CinemaxX zat op 3 juni 2018 lekker vol voor het unieke seminar over ‘De vijf talen van liefde’, naar het bekende boek van de Amerikaanse schrijver, antropoloog, theoloog en filosoof Gary Chapman. 

Mensen uiten hun liefde op verschillende manieren. En ze reageren ook verschillend op de liefdesuitingen van anderen. De Amerikaanse auteur Gary Chapman heeft het over verschillende ‘talen’ van liefde. Hij onderscheidt er vijf en schreef hierover een boek dat een wereldwijde bestseller werd. Veel stellen hebben er baat bij en veel therapeuten maken er gebruik van. Leo Verboeket maakte de vertaalslag naar de Harderwijkers in de zaal. Met veel dank voor de input aan De Basis in Apeldoorn en Kok CinemaxX die hun foyer én de grote bioscoopzaal ter beschikking stellen.  Doe de test en ontdek je liefdestaal

03 Juni 2018 Lees meer

Kerk in de Kroeg

Spreker Theo Tomassen was zeer inspirerend. Het was niet niet te begrijpen!

De kerk in de kroeg van GrandCafé de Liefde, zondag 18 maart  in Markt7, sloeg enorm aan. De terrasstoelen waren niet aan te slepen en bijna elke vierkante meter was bezet. Initiatiefnemer van Grand Café de Liefde, Teun van Garderen, was blij verrast. “Ik zie ook weer allemaal nieuwe gezichten. Bij alles wat we doen, groeit de groep iets groter en alles wat we organiseren, trekt weer ander publiek. Een kerk in de kroeg is natuurlijk heel iets anders dan een whiskyproeverij of een live muziekavond.” Het was uiteraard geen regulier kerkbezoek, daar wordt tijdens de ‘preek’ geen bier en wijn geserveerd, maar inspirerend was het wel. Spreker Theo Tomassen bracht korte, persoonlijke verhalen, geïllustreerd met mooie muziekfragmenten.  Het waren verhalen over geloof en leven. In een van de verhalen ging het over de schijnzekerheden van het geloof. “Als traphekjes, babyfoons en zijwieltjes. Als je maar bidt voor het eten, niet liegt en lief bent voor elkaar, doe je het goed. We zijn de essentie van het geloof, de vrijheid waar Jezus voor staat, kwijt geraakt. God wordt gezien als een boeman die ergens in de hemel zit te turven hoe vaak wij vergeten te bidden. Bij Jezus geen of, als of maar. Hij houdt van jou. Punt. Uit. Klaar.” Het publiek was gemêleerd, jong, oud en ergens daar tussen in. Voor Hette Maaijen (20) was het een succes. “Ik vond het heel vet. Herkenbaar en super laagdrempelig. Mooie verhalen met een goede opbouw, geniaal in eenvoud. Je kunt het niet niet begrijpen.” Ook voor Tim Feijnenbuik (23) was het een mooie middag. “Inspirerend en lekker praktisch. De verhalen hadden betrekking op alledaagse dingen. De muziek tussendoor waren momenten van bezinning en waarschijnlijk is het nu zo dat je de muziek niet meer kunt horen zonder terug te denken aan deze middag, maar dat is helemaal oké. Wat Hette zegt is waar, het is niet niet te begrijpen. De verhalen krijgen diepgang doordat ze je aan het denken zetten. Mooi.”

19 Maart 2018 Lees meer

Onze nieuwe locatie

Na jaren te hebben geantwoord dat Grand Café de Liefde nog geen eigen pand heeft op de vraag ‘waar we zitten‘, kunnen we nu blij en dankbaar zeggen dat het een kwestie van tijd is...

Onze achterban weet dat we eerder op dit punt waren, maar helaas bleek deze locatie toen toch niet voor ons bestemd. Dankzij een investeerder met de hoogste bieding op een bouwlocatie voor een markant pand aan de boulevard/Waterfront en het feit dat hij Grand Café de Liefde een warm hart toedraagt, lijkt er nu écht van te komen! We hopen je snel eerste beelden te kunnen laten zien en meer informatie te kunnen geven, maar voor nu moet je het nog even met deze toezegging doen...  

22 November 2017 Lees meer

Inspiratie opdoen

Het team van Grand Café De Liefde ging op een vrijdagavond medio september 2017 naar Amsterdam ‘inspiratie opdoen‘.

We begonnen met een bezoek aan Eetcafé De Avonden om alle informatie te vergaren over en kennis te maken met deze pioniersplek en werden daar als nieuwkomers erg welkom geheten. Hier wordt elke zondag een meeting gehouden met de uiteindelijke intentie aandacht te geven en liefde te delen. Deze avond werden er vooral drankjes gedeeld:) En met onze rode outfits aan aandacht ook geen gebrek. Ideale opening voor gesprekken over het waarom en het hoe.  Daarna op naar de Bijlmer naar Brouwerij Kleiburg waar we én een rondleiding kregen door de brouwerij én een hapje hebben gegeten. Je moet het weten te vinden, maar wát een bijzondere plek. Via een tussenstop op de Zuidas met leuke gesprekken met expats die hier vrijwel elke vrijdag een drankje doen,  op zoek naar aandacht, nog even door Amsterdam Centraal voor café Dwaze Zaken, waar we eigenlijk té laat aankwamen om nog iets van sfeer mee te pikken. Maar wat een interessante inrichting en stijl! Al met al een leuke avond. Voor herhaling vatbaar, dus als je een keer mee wilt...  

11 Oktober 2017 Lees meer

Jaarlijkse Nicky‘s BeachVolleybal toernooi

Grand Café de Liefde gaf net als in 2016 op de laatste zondag van augustus 2017 acte de présence bij het jaarlijkse Nicky‘s BeachVolleybal toernooi. Het weer was een stuk beter, maar datzelfde gold voor de prestaties van ons team; deze keer zelfs gewonnen wedstrijden erbij!

Mede dankzij een perfecte organisatie en alle supporters die ons kwamen aanmoedigen, soms zelfs in rood pak, was het een super geslaagde dag. We doen volgend jaar graag weer mee. Mocht je ons team dus volgend jaar willen versterken...  

10 Oktober 2017 Lees meer