vol trots presenteren wij het nieuwste ontwerp

Vol trots presenteren wij je het nieuwste ontwerp van het pand dat Grand Café de Liefde aan de boulevard in Harderwijk gaat exploiteren. Hieronder lees je het persbericht dat de initiatiefnemers van het Paviljoen vanavond na de gevoerde gesprekken met wethouder, raad en omwonenden versturen naar de media. We kunnen bijna niet wachten om daar straks met je het glas te heffen!

PERSBERICHT

 

Paviljoen Harderwijk en Grand Café de Liefde willen verrijking voor de buurt

 

Initiatiefnemers zoeken contact met omwonenden

 

Gert Breman en Wouter Timmers, initiatiefnemers van het beoogde Paviljoen Harderwijk op de hoek van de Havendam en Strandboulevard-Oost, hebben opnieuw contact gezocht met de omwonenden, van wie sommigen bezwaar maken tegen de bouw. Maandag hebben zij na presentatie van het aangepaste ontwerp van het pand aan de wethouder en de projectleider van Waterfront, hun plannen toegelicht aan de fractieleden in de raad en daarna gingen zij opnieuw de verbinding aan met de buurtbewoners. Het plan voor het paviljoen, en uiteindelijk voor Grand Café de Liefde, werd vorig jaar uit vier ontwerpen gekozen door VOF Waterfront en voldoet aan de bepalingen van het bestemmingsplan, aldus Breman en Timmers.

 

In de vergadering van de Commissie Ruimte van donderdag 28 juni uitten enkele omwonenden van de Havendam hun zorgen over de voorgenomen bouw van het Paviljoen Harderwijk. Dat deden zij daarna ook in de media. Breman en Timmers leggen echter graag uit waarom hun winnende ontwerp en de achterliggende ideeën een verrijking zijn voor de buurt.

 

“Het paviljoen wordt echt onderscheidend, conform het beeldkwaliteitplan” zegt Wouter Timmers. “Het is een kleinschalig open gebouw met veel glas en hout; met zijn frisse uitstraling geeft het de locatie beslist aanzien. Een fraaie aanwinst voor de Harderwijkse skyline. De buurtbewoners laten de plek het liefst open en dat begrijp ik helemaal, maar dat is geen reële optie. Dit markante gebouw voegt naar onze mening veel kwaliteit toe aan deze plek.”

 

“Daar komt bij dat het pand een mooie functie krijgt in de buurt”, vult Gert Breman aan. “De exploitatie komt in handen van Grand Café de Liefde, een bijzonder sympathieke onderneming. Zie het maar als een fijn café met een hele lage drempel. Een club die verbinden als lijfspreuk heeft. Een aanwinst voor Harderwijk, maar zeker ook voor de buurt.”

 

Timmers en Breman zeggen zich geen zorgen te maken over de vergunningprocedure, want het beoogde pand valt helemaal binnen de bepalingen van het bestemmingsplan. Toch willen zij graag het gesprek aangaan met de bezorgde buurtbewoners. “Het zou mooi zijn als we de bezwaren en de ongerustheid kunnen wegnemen. Hoe leuk is het om te werken aan een project waarover uiteindelijk iedereen positief is?”

09 Juli 2018

Eerder nieuws uit cafe de liefde